Pomoć stigla u Krupanj posle 4 dana

Put od Loznice prema Krupnju, preko Zavlake, od popodneva je prohodan nakon četvorodnevne blokade, pa je počela da stiže pomoć ugroženom stanovništvu tog grada.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

17:12

Default images

Stigla su tri kamiona paketa hrane, vode i odeće, a pomoć su organizovano u Krupanj dopremili građani Loznice.

Lokalni mediji objavili su da se akciji prikupljanja pomoći odazvao veliki broj građana i privrednika iz lozničkog kraja.

U Krupanj su ranije danas stigle i helikopterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima.

Grad Novi Sad uputio je tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u rašcišćavanju puteva i terena.

Meštani Krupnja su od srede u blokadi, jer su putevi ka Loznici preko Stolica i Zavlake u prekidu zbog odrona.

Reke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsečen od sveta, bez struje, vode i telefonskog signala.

Prema podacima lokalnog kriznog štaba, srušeno je pet mostova, pod vodom je oko 500 kuća, a oko 600 građana je evakuisano iz svojih domova.

Postepena normalizacija stanja u Loznici

U Loznici se situacija izazvana poplavama postepeno normalizuje, reke su se vratila u svoja korita i voda je u konstantnom padu, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije.

Distributivne ekipe uspele su da uključe trafostanicu "Lešnica", koja je bila najveći problem u napajanju električnom energijom Loznice. U 5.000 domaćinstava u Loznici, gde je ugroženo oko 20.000 stanovnika, doprema se hrana, voda i druga neophodna pomoć.

Snabdevanje osnovnim namirnicama je otežano zbog porušenih mostova u selima Kozjak i Draginac, ali i drugim područjima zbog vode, odrona, uništenih puteva i klizišta.

Ponovo su prohodne saobraćajnice prema Šapcu, Krupnju, Tekerišu i Banji Koviljači, koji su prethodnih dana bili u prekidu zbog velike količine vode na kolovozu.

Voda za piće je bezbedna i ima je sasvim dovoljno za uredno snabdevanje, saopšteno je iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Loznica je prethodnih dana bila područje sa najobilnijim padavinama u Srbiji, gde je od utorka do petka palo 213 litara vode po metru kvadratnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: