BG: Večeras redukcija osvetljenja

Termoelektrana NIkola Tesla u Obrenovcu radi radi smanjenim kapacitetom, situacija je kritična ali da struje ima dovioljno, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

11:12

Default images

On je naveo da će tokom noći biti redukopvano osvetljenje u Beogradu, a postoji mogućnost i drugih restrikcija ako bude bilo bude potrebe. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da je probijen savski nasip kod TENT-a u dužžini od oko 100 metara.

On kaže da "ako se taj prekid ne sanira, a radi se na tome, "popodne bi u Obrenovcu mogli da imamo još goru situaciju". "U Obrenovcu je u pitanju trka s vremenom", rekao je on. U Obrenovcu je višše od 100 čamaca, uključeni su helikopteri VS i MUP-a, rekao je Marić. Gradski štab za vanredne situacije Beograda pozvao je danas gradjane da štede struju, gradska uprava je kao prvi korak mera štednje odlučila da na svim objektima u svojoj nadležnosti isključi dekorativno osvetljenje.

"Istovremeno, Gradski štab za vanredne situacije nalaže svim institucijama i privatnim kompanijama na teritoriji Beograda (koji nisu u ingerenciji grada) da takodje na svojim objektima isključe dekorativno i svako drugo osvetljenje koje nije neophodno", navodi se u saopštenju.

Štab je zamolio Beogradjane i da, dok se ne stabilizuje situacija, štede električnu energiju, kako bi podržali napore Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije kako bi svi sugradjani glavnog grada i cele Srbije imali uredno snabdevanje električnom energijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: