Zemunske škole spremne za ugrožene

Pet zemunskih škola pripravno je da prihvati 500 ugroženih građana Obrenovca i Bariča, i intenzivno rade na proširenju kapaciteta.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

16:41

Default images

U ovom trenutku u toj opštini zbrinuto je 85 građana, mahom iz Obrenovca.

Kako se navodi u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Zemun, volonteri iz te opštine upućeni su u Obrenovac, Šabac i Sremsku Mitrovicu kako bi pružili pomoć i pakete sa životnim namirnicama ugroženom stanovništvu.

Opština Zemun obezbedila je dovoljne količine hrane, vode, pelena, ćebadi, dušeka i odeće, koja se distribuira i prema drugim prihvatnim centrima.

Opštinski štab je u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa Gradskim štabom, Crvenim krstom Zemuna i lekarskim ekipama Doma zdravlja koje su spremne, zajedno sa volonterima da blagovremeno i adekvatno pruže pomoć evakuisanim porodicama.

Štab za vanredne situacije opštine Zemun zahvalio je svim gradjanima Zemuna na velikoj odgovornosti i solidarnosti koju iskazuju.

Štab je u stalnom zasedanju, prati se stanje na terenu kako bi se delovalo preventivno i blagovremeno, u cilju spašavanja ljudskih života, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: