Rusija šalje još dva aviona pomoći

Još dva aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije dopremiće humanitarnu pomoć Srbiji, koju su pogodile najgore poplave, saopštio Oleg Voronov.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

17:42

Default images

Rusko ministarstvo trebalo bi da dopremi oko 70 toma humanitarne pomoći, uključujući čamce, opremu za ispumpavanje vode i snabdevanje strujom, hranu i ćebad, rekao je danas šef Nacionalnog kriznog centra ovog ministarstva za Itar-Tas.

U još dva aviona trenutno se pakuje humanitarna pomoć i oni će za Srbiju poleteti uskoro, najavio je Voronov.

Avion iljušin Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije već je sleteo, danas oko 8.30 na aerodrom u Nišu, sa 76 ruskih spasilaca koji su se odazvali pozivu da pomognu Srbiji koje su zadesile poplave.

Kako je rekao zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov, među ruskim spasiocima se nalazi i 20 ronilaca, koji su opremljeni najsavremenijom opremom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: