Bugarski spasioci stižu u Jagodinu

Grupa od 30 spasilaca iz Bugarske sa 26 pumpi dolazi u Jagodinu i Paraćin, rečeno je večeras na sednici Štaba za vanredne situacije Jagodine.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

21:21

Default images

Konvoj spasilačke jedinice iz susedne Bugarske prošao je kod Pirota, a radi se o Spasilačkoj jedinici iz bugarskog grada Plevena, koja se sastoji od velikog broja specijalnih vozila za delovanje u ovakvim vanrednim situacijama.

Bugarski spasioci stižu oko 23 sata u Jagodinu, biće smešteni u Domu učenika i studenata, a sutra će biti raspoređeni u ovom gradu i u Ćupriji na saniranju posledica poplave.

Grupa koja će ostati u Jagodini, radiće u Trnava selu, odlučeno je na sednici Štaba.

Načelnik Spasilačke službe u Plevenu Dimitar Brišimov izjavio je Tanjugu u Pirotu da će ova jedinica učiniti sve da pomogne unesrećenima i da je reč o profesionalcima sa velikim iskustvom u spasilačkim akcijama.

"Imamo čamce, pumpe, osam ronilaca za eventualne podvodne akcije, ukupno 24 ljudi, odlično obučenih koji su učestvovali u velikom broju akcija u Bugarskoj, ali i van zemlje. Lično sam i 2004. godine bio ovde na Limu kada se prevrnuo naš autobus sa decom", kazao je Brašimov Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: