Cvijanović:Predstoji teška noć u RS

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović kaže da je najteža situacija u Doboju, ali i da predstoji teška noć, a sutra težak dan.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

19:09

Default images

Cvijanovićeva je potvrdila je da je u 14 opština proglašeno vanredno stanje usled poplava.

Premijerka RS ističe da, prema informacijama s kojima Vlada RS raspolaže, nema žrtava usled poplava u Doboju, koji je odsečen saobraćajno i gotovo komunikacijski, a nema ni struje ni vode.

Ona je potvrdila da se u Srednjoškolskom domu nalazi 110-oro dece i svi su zbrinuti i na sigurnom, a Ministarstvo prosvete RS je osiguralo prisustvo psihologa.

Ona je na vanrednoj pres-konferenciji u Banjaluci potvrdila da postoji saradnja s lokalnim nivoom vlasti u Doboju, kao i svim drugim ugroženim područjima.

U Doboju će se kasarne koristiti za evakuaciju stanovništva, angažovane su sve raspoložive ekipe, između ostalog i Helikopterski servis, čiji pripadnici su već prebacili određen broj pacijenata u bolnice.

Civilna zaštita koordiniše sve aktivnosti, a svi ugroženi mogu se javiti nadležnim za pomoć, rekla je Cvijanović.

Vlada RS je u stalnom vanrednom zasedanju, a premijerka i ministri obilaze poplavama ugrožena naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: