"Tornado" opustošio selo Mlačište

Nevreme praćeno jakim vetrom, koji je ličilo na tornado, porušilo dvadesetak kuća i pomoćnih objekata u crnotravskom selu Mlačište.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

13:41

Default images

Vetar je bio toliko jak da je iz korena isčupao bukve obima od tri metra.

Načelnik sektora za vanredne situacije u Crnoj Travi Mile Mladenović rekao je danas Beti da se to desilo u sredu i to na vrlo malom prostoru. "Kuća Jelice Ilić srušena je do temelja, a preostalih dvadesetak kuća je ostalo bez krovova, sa polupanim prozorima i drugim oštećenina", rekao je Mladnović.

Naveo je da je do temelja srušeno i dvadesetak pomoćnih objekata, štale, pomoćne kuhinje... - "sve to zatrpano je stablima, koja su padala ili čupana iz korena".

Nevreme je zahavtilo samo mahalu Bainci u Mlačištu, i to pojas širine do 500 metara i dužine dva kilometra.

"Niko ne zna šta se desilo u tih nekoliko minuta. Ljudi su bili u strahovitoj panici. Jedni pričaju da je pao mrak i da su čuli potmuli tutanj, a drugi da su videli vrtlog nalik na tornado. Ovo je za sve nas misterija", dodaje Mladenović.

Pošto je protutnjao "tornado", u Mlačištu pao je grad, a potom i sneg. "Sada je u Mlačištu u Baincima sneg visine 20 centimetara", dodao je sagovornik agencije Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: