VA: Kolubara dostigla tri metra

U Valjevu reka Kolubara probila odbranu na pojedinim mestima pa je Štab za vanredne situacije tokom noći naredio evakuaciju građana u nekim delovima grada.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.05.2014.

08:26

Default images

To se pre svega odnosi na naselje Ilidža, kao i na deo kod Železničke stanice na levoj obali reke u delu gde njeno korito nije regulisano. Evakuisani građani su smešteni u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" Vojske Srbije, a ukoliko bude potrebno i u osnovnim školama "Sestre Ilić" i "Milovan Glišić".

Prema naredbi Štaba, evakuišu se majke sa decom do 15 godina, trudnice, bolesni, osobe sa posebnim potrebama i stariji od 65 godina za koje je obezbeđen autobuski prevoz.

Svi radno sposobni moraju sami da se evakuišu, a upućen je apel građanima koji mogu sami da se evakuišu da se smeste kod rođaka i prijatelja u bezbedne delove Valjeva kojima ne preti poplava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je prošle noći Valjevo, a potom je posetio Osečinu, koju su poplavili Jadar i Lovačka reka. U Valjevu je boravio i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a, Predrag Marić.

Građanima u odbrani od nabujale Kolubare, čiji je vodostaj prešao tri metra, što se ne pamti, pomažu pripadnici VS, policije i žandarmerije. Iz saobraćaja je još sinoć isključen most na "Jadru", kojim se prelazi na magistralni put Valjevo-Bajina Bašta. Škole i obdaništa danas ne rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: