"Vozači, budite oprezni"

"Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da zbog kiše budu posebno oprezni, prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju signalizaciju.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 14.05.2014.

17:47

Default images

Kako je saopšteno danas iz tog javnog preduzeća, zbog obilnih padavina došlo je do izmene režima saobraćaja na državnim putevima I B reda broj 27, 28 i 22.

Na državnom putu I B reda broj 27, kod Velike Reke, saobraćaj se odvija jednosmerno uz propuštanje vozila zbog vode na putu. Odron je 17km od Malog Zvornika prema Ljuboviji, dok je jedna saobraćajna traka zatvorena.

Na deonici Valjevo-Slovac u mestu Divci obustavljen je saobraćaj.

Na državnom putu I B reda broj 28, deonica Loznica - Valjevo - Ćelije vode ima na sledećim lokacijama: Komirić 15 cm, Divci 20 cm i Slovac 20 cm. Odron je kod Valjeva i zatvorena je jedna saobraćajna traka.

Na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Beograd - Čačak, vode ima u Ljigu oko 10 cm i kod Ćelija oko 15 cm.

Zbog odrona saobraćaja na državnom putu obustavljen je saobraćaj na državnom putu I B reda broj 27, deonica Valjevo - Osečina, u mestu Dragijevica, saopštilo je JP ''Putevi Srbije''.

Obustavljen je i saobraćaj na državnom putu II A reda broj 174, deonica Kosjeric - Varda, navedeno je u saopštenju.

Na deonici državnog puta IA reda broj 1 (auto-put E75) prolaz pored Novog Sada desna strana glavne trake auto-puta došlo je do skupljanja atmosferskih padavina na kolovozu, pa je saobraćaj preusmeren na desnu servisnu saobraćajnicu i odvija se otežano, ali nije u prekidu. Putarske ekipe su na terenu i rade na otklanjanju problema.

Na deonici državnog puta IB reda broj 21, na deonici Paragovo - Iriški Venac (prevoj Iriški Venac) došlo je do aktiviranja više klizista na usponskoj kao i na silaznoj traci usled velikog broja bujica koje se slivaju niz Frušku Goru.

Saobraćaj se odvija otežano uz mogućnost povremenih zastoja zbog uklanjanja drveća koje smanjuje profil kolovoza na pomenutoj deonici puta.

Putarske ekipe su na terenu i u toku je saniranje odnosno otklanjanje pomenutih problema, navedeno je u saopštenju. U saopštenju se mole svi učesnici u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i povedu računa o bezbednosti radnika koji izvode radove.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 94 saobraćajne nezgode, u kojima su 43 osobe povređene, navodi se u saospstenju AMSS.

U saopštenju AMSS podseća da mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, i zato vozačima savetuje da brzinu smanje, a povećaju odstojanje izmedju vozila i posebno budu oprezni na deonicama gde ima izraženih kolotraga na mestima gde se nalazi sakupljena voda.

Kako se precizira neprohodna je, zbog izlivanja reka i poplava, deonica puta Koceljevo-Osečina kod mesta Šabačka kamenica gde je saobraćaj u potpunom prekidu, a izlivanje reke u mestu Jazovnik u opštini Koceljeva uslovilo je potpuni prekid saobraćaja.

Prekinut je saobraćaj kod Joševa usled izlivanja reke Lešnice, zatim je zbog odrona na deonici Krupanj - Loznica takodje prekinut saobraćaj, a zbog izlivanja Jadra prekinut je saobraćaj i na deonici Osečina-Pecka.

Obustave saobraćaja je bilo zbog odrona ili izlivanja rekao i na deonicama Pecka - Ljubovija, Osečina - Loznica, u mestu Komirić, Zavlaka - Krupanj, u mestu Mojković, Ljig - Belanovica, Valjevo-Slovac, u mestu Divci...

Takođe se navodi i da je na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

U okviru druge faze radovi na obilaznici oko Beograda u zoni petlje Batajnica, zbog uklanjanja nadvožnjaka i izgradnji pristupnih saobraćajnica, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u oba smera na novosadskom putu na izlazu iz Beograda kod petlje Batajnica.

Osim BG obilaznice, koju savetujemo da vozači koriste, postoji i alternativni put koji preko Zemuna vodi batajničkim drumom do Batajnice i petlja Novi Banovci i taj put mogu koristiti i vozači koji dolaze iz Novog Sada.

Takođe je molba upućena svim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i povedu računa o bezbednosti radnika koji izvode radove.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

Zaustavljen saobraćaj kod Rudnika na Ibarskoj

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali, od Gornjeg Milanovca ka Beogradu, zaustavljen je oko 19.30 zbog odrona zemlje na Lukića mostu na Rudniku, rečeno je u Saobraćajnoj policiji u Čačku.

Na terenu su, kako je agenciji Beta rečeno, ekipe putara, a kada će saobraćaj biti ponovo uspostavljen, niko ne može da kaže.

Vozila se upućuju alternativnim pravcima preko Topole i Kragujevca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: