“Minama na ruske TV kanale“

Ukrajinski predsednički kandidat na izborima 25. maja biznismen Pjotr Porošenko pozvao je vlasti u Kijevu da spreče emitovanje ruskih TV kanala.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

19:12

Default images

On je pozvao nadležne da, ako treba, postave i mine na televizijske tornjeve kako bi sprečile emitovanje ruskih programa u Ukrajini.

"Danas, mi treba da zaštitimo TV tornjeve i postavimo mine ukoliko je to potrebno", rekao je Porošenko za ukrajinsku privatnu televiziju ICTV i dodao da Ukrajincima ne treba dozvoliti rusku propagandu "jer ona stvara veliki problem".

On je zahvalio svim ukrajinskim televizijskim kanalima na inicijativi da ne emituju nikakve serije i filmove o ruskim oružanim snagama, prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Porošenko je ranije rekao medijima da je pružio podršku demonstrantima sa Euromajdana u Kijevu. Euromajdan je nezvanično ime za antivladine proteste u Ukrajini koji su počeli kada je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič odbio da potpiše sporazum o pridruživanju s Evropskom unijom prošle godine, navodeći da treba još vremena da se on prouči, prenela je agencija.

U međuvremenu, drugi predsednički kandidat Sergej Tigipko, rekao je za ICTV da privremene vlasti u Kijevu imaju priliku da vode dijalog sa istočnom Ukrajinom, ali nisu voljni da iskoriste tu šansu.

"Mi govorimo o jedinstvu države, a nismo voljni da saslušamo jugoistočne regione", rekao je Tigipko.

"Donjeck i Luganska imaju sedam miliona građana. Tamo ima mnogo hrabrih i odgovornih ljudi, heroja Ukrajine koji su poštovali društvo. I vi kažete da ne znate s kim bi tamo pričali. Verujem da oni (privremene vlasti u Kijevu) jednostavno ne žele ni s kim da razgovaraju jer se plaše da će im pasti rejting na zapadu Ukrajine", istakao je predsednički kandidat.

"Šta su oni uradili", upitao se Tigipko i dodao "oni nisu ništa uradili izuzev što su započeli antiterorističku operaciju kojoj se ne nazire kraj".

Prema njegovom mišljenju, vlasti u Kijevu gube rat u glavama onih koji su prestali da veruju u njih i počeli da ih mrze, preneo je Itar-Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: