UKR: 9 vojnika poginulo u operaciji

Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra odbrane Mihail Kovalj izjavio je da je u "antiterorističkoj operaciji" na jugoistoku Ukrajine poginulo do sada 9 vojnika.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

15:14

Default images

Prema njegovim rečima, poginulo je pet pilota, dva komandosa i dva pripadnika "teritorijalne odbrane", prenela je agencija UNN.

Prema njegovim rečima, oružane snage su spremne da zaštite celovitost Ukrajine i za ispunjavanje postavljenih zadataka.

"Pored standardnih mera, u datoj situaciji OS treba da izvršavaju zadatke koji ranije nisu postojali. To je pre svega učešće u antiterorističkoj operaciji i armija aktivno u njoj učestvuje", rekao je Kovalj i dodao da "armija primenjuje oružje samo u slučajevima predviđenim zakonodavstvom".

Agencija Ukrinform juče je prenela saopštenje Donjecke gradske uprave da je tokom dvomesečnih sukoba u Donjeckoj oblasti poginulo 49 osoba, a ranjeno 245.

Ukrajinska agencija podseća da su borbe vođene u Slavjansku, Marijupolju, Kramatorsku i Konstatinovki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: