Komšić i Radmanović o poseti Vučića

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio da poseta Aleksandra Vučića BiH pokazuje da Srbija želi odnose sa BiH da podigne "jednu stepenicu više".

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

12:56

Default images

"Najveći broj političara, pa čak i javnosti, sa simpatijama dočekuje posetu premijera Srbije. Postoji obaveza ljudi koji su na funkcijama da gledaju da, tako kažem, kako ćemo dalje", rekao je Komšić, napomenuvši da BiH ima nekih otvorenih pitanja sa Srbijom, poput granice i imovinsko-pravnih odnosa.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ocenio je da današnja poseta BiH premijera Srbije predstavlja dalje unapređenje dobrih odnosa.

"Kažem 'dalje', jer nije Vučić prvi premijer Srbije koji dolazi u BiH. Mislim da je sada period kada možem samo poboljšavati odnose. Ima razloga da dođe svaki premijer Srbije u BiH. U BiH živi srpski narod, koji je ovde konstitutivan i svako ko u Beogradu drži do svog digniteta dolaziće i voditi računa o svima u BiH, naravno i o srpskom narodu", rekao je Radmanović.

On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je siguran da će se specijalne i paralelne veze Srbije i Srpske nastaviti i još čvršće razvijati te da je uveren da će u narednom periodu “Vučić kao premijer Srbije doći i u posetu Srpskoj”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: