Reforme ključne za EU i bolji život

Ministarka Jadranka Joksimović i šef misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard složili su se da je sprovođenje reformi ključno za pregovore sa EU i građane Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2014.

15:35

Default images

Ministarka zadužena za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović i šef misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard složili su se danas da će sprovođenje reformi uticati ne samo na brzinu pregovora sa Evropskom unijom već i na poboljšanje života građana Srbije, saopšteno je iz vlade.

Ministarka Joksimović istakla je značaj uloge OEBS-a u procesu demokratizacije Srbije i njegovo učešće u projektima koji u značajnoj meri doprinose procesu evropskih integracija.

Govoreći o tome koliko je zakonodavni okvir važan preduslov za reformske procese u Srbiji, ministarka Joksimović je zahvalila ambasadoruBurkhardu za učešće OEBS-a u pripremi medijskih zakona.

Ona je takodje izrazila spremnost za nastavak saradnje i u oblastima socijalne inkluzije, smanjenju siromaštva, kao i u reformi sektora bezbednosti.

Ambasador Burkhard zahvalio je za dosadašnju saradnju Srbije sa OEBS-om i istakao spremnost te misije da nastavi sa aktivnim učešćem u reformskim procesima, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: