Vojska granatama udara na Slavjansk

Dan nakon referenduma za nezavisnost u regionu Donjeck, snažne eksplozije odjekuju oko Slavjanska, javljaju RIA Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

09:33

Default images

Kako je prenela ta agencija, ukrajinska vojska počela je jutros da gađa okolinu Slavjanska, koji pripada Donjeckoj oblasti, a upotrebljava se teška artiljerija. Za sada nema više detalja o eventualnim žrtvama ili povređenima.

Itar Tas navodi da je minobacačka paljba započela jutros oko pet sati po lokalnom vremenu, kao i da su se eksplozije čule u intervalu od po jedan minut. Prema toj agenciji, ukrajinska vojska gađa kontrolne punktove, ali ima nekih izveštaja da su granate pogodile stambene kuće.

Podsetimo, juče su u regionima Donjecka i Luganjska održani referendumi na kojima se većina, inače proruski orijentisanog stanovništva, izjasnila da želi nezavisnost tih ukrajinskih regiona, veoma bliskih sa Rusijom.

Kijev, s druge strane, kao ni zapadne sile, ne priznaju rezultate glasanja, a ukrajinska vojska nastavlja ranije započetu ofanzivu na proruske aktiviste koji su zauzeli gradove na istoku zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: