Vučić: Dobio sam poziv od Merkelove

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio zvaničan poziv kancelarke Nemačke Angele Merkel da poseti tu zemlju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

21:49

Default images

"Mislim da je to prvi put posle ne znam koliko godina da neko iz Srbije dobije zvaničan poziv na poseban susret s nemačkim kancelarom", rekao je Vučić.

Predsednik srpske vlade izjavio je da ga posle posete Sarajevu očekuje i odlazak u Beč.

Srpski premijer je to rekao u izjavi za Federalnu televiziju, uoči sutrašnje posete prestonici BiH.

Prethodno je šef srpske diplomatije Ivica Dačić prošle nedelje tokom boravka u Beču rekao da će Vučić 18. i 19. maja doći u posetu Austriji.

Uoči posete Sarajevu premijer je za Al Džaziru izjavio da u Srbiji nema mržnje prema susedima, kao i da Srbija podržava celovitu Bosnu i Hercegovinu. Vučić je najavio i da će zvaničnicima BiH ponuditi konkretnu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: