Vučić da ispita aferu ATP Vojvodina

Vlasnik Autotransportnog preduzeća (ATP) "Vojvodina" zatražio je od premijera Aleksandra Vučića da ispita aferu sa izgradnjom međumesne autobuske stanice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

09:16

Default images

Ilija Dević je u otvorenom pismu Vučiću podsetio da je ATP "Vojvodina" na spisku 24 sporne privatizacije čije razrešenje traži Evropska komisija, a na osnovu izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije.

U izveštaju Evropske komisije posebno je apostrofina ATP "Vojvodina", kao jedini slučaj privatizacije gde je oštećen investitor, naveo je Dević u pismu.

Dević je ocenio da "političko-kriminalna družina" želi da ga uništi i podsetio da je dobio spor protiv Grada Novog Sada, i kaže da je potom tužilaštvo protiv njega podnelo "iskonstruisanu" krivičnu prijavu i odredilo mu pritvor.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević rekao je početkom februara da je Dević pritvoren pošto je saslušan u okviru istrage privatizacije ATP "Vojvodine" i osumnjičen za poresku utaju i zloupotrebu položaja.

Dević međutim pita šta se desilo s krivičnim prijavama koje je on podneo od 2007. godine do danas.

Između ostalog, to su krivične prijave i protiv tadašnje gradonačelnice Novog Sada, sada predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, i protiv gradonačelnika Novog Sada (2008-2012.), Igora Pavličića.

Dević je krivične prijave podneoo i protiv funkcionera u Ministarstvu infrastrukture, protiv nekoliko inspektora za drumski saobraćaj, protiv načelnika gradskih uprava za saobraćaj, i za inspekcijske poslove, protiv načelnika novosadske policije, protiv funkcionera Agencije za privatizaciju.

Dević je 2006. godine zaključio ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. Taj objekat je završen, ali grad nikada nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju.

Zbog dospelih rata kredita, ATP "Vojvodina" je otišla u stečaj, a Dević tužbom tražio naknadu štete. Grad Novi Sad je osuđen da plati Deviću 300 miliona dinara, s kamatom.

Opozicija je u Novom Sadu u više navrata prozivala visoke funkcionere Srpske napredne stranke Maju Gojković i Igora Mirovića, zbog afere sa ATP Vojvodinom.

Mirović je od 2004. do 2008. godine bio direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada.

I Gojković i Mirović u to vreme bili su visoki funkcioneri Srpske radikalne stranke koja je tada imala vlast u Novom Sadu.

Ilija Dević je danas obavestio medije o sadržaju pisma Vučiću, koje je uputio krajem aprila.

Pismo je u celini na Devićevom sajtu (www.ilijadevic.com) gde je i dokumentacija o tom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: