Putin i Dan pobede na Krimu (FOTO)

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je proslavi Dana pobede na Krimu, gde ga je dočekalo više desetina hiljada građana.

Izvor: B92

Petak, 09.05.2014.

20:17

Default images

Ruski predsednik se odmah nakon parade u Moskvi uputio na poluostrvo koje se nedavno otcepilo od Ukrajine i pripojilo Rusiji.

Foto: Beta/AP
Ovo je prva Putinova poseta Krimu, od kada je ta teritorija postala deo Rusije. Putin je danas pozdravio povratak te oblasti Rusiji.
Foto: Beta/AP
"Mnogo toga ostaje da se uradi, ali ćemo prevazići sve teškoće, jer smo zajedno. A to znači da smo još jači", dodao je ruski predsednik, prenosi Frans pres.
Putin na kruzeru Moskva (Foto: Tanjug/AP)
Ruski predsednik je povratak Krima nazvao "istorijskom pravdom", prenosi AP.

Ruski šef države je stigao kruzerom, a dočekala ga je garda.
Foto: Beta/AP
Putin je položio venac na spomenik herojima Drugog svetskog rata u Sevastopolju.

U ovom gradu održana je i pomorska parada, a Putin je sa kruzera Moskva pozdravljao na desetine hiljada okupljenih građana. Ruski avioni nadletali su Krim.
Garda doèekuje predsednika Putina koji stiže brodom (Foto: Beta/AP)
Ovu posetu su odmah osudile vlasti Kijeva, ali i NATO. Generalni sekretar Alijanse Anders fog Rasmusen je ocenio da je Putinova poseta Krimu neprikladna. Bela kuća je saopštila da će ova poseta samo povećati tenzije u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: