Vulin: Stipendije studentima u KM

Studenti Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici potpisali su danas sa ministrom Vulinom ugovore o stipendijama.

Izvor: Beta

Petak, 09.05.2014.

20:56

Default images

Na Prištinskom univerzetetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin i 183 najuspešnijih studenata potpisali ugovore o dodeli šestomesečnih stipendija.

Sredstva je obezbedilo više od 40 kolektiva iz čitave Srbije i inostranstva, na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a stipendija iznosi 21.000 dinara mesečno po studentu.

Obraćajući se studentima, donatorima i gostima, Vulin je rekao "da su visokoškolci ta Srbija za koju se borimo".

"Ne treba meni ni zemlja ni zgrada ako tom zemljom ne koračate vi i u toj zgradi ne učite vi ", rekao je Vulin i naglasio da je svaki ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju.

"I svaki službenik Vlade Srbije, svaki državljan i svaki Srbin bez obzira gde živeo zadužen je za Kosovu i Metohiju i ove stipendije koje danas dodeljujemo su dokaz za to", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, uslov da nastave da primaju stipendije je da budu vredni studenti kako bi rezultat toga što su radili stigao kod njihovih donatora.

Rektor Univerziteta Srećko Milačić je govoreći o opstanku Srba na Kosovu i Metohiji podsetio da on neće biti moguć bez srpskog univerziteta.

"Zato se naš univerzitet mora institucionalno braniti i održati", rekao je Milačić.

U ime studenata na stipendijama je zahvalio Miloš Đukić sa Fakulteta tehničkih nauka i između ostalog poručio da je za njega i njegove kolege koji su dobili stipendije, novčana pomoć veliki podsticaj za dalji rad i napredak.

"Presrećni smo jer neko misli na nas i pomaže nam i mi ćemo se odužiti rezultatima, a to su naše diplome koje ćemo streći", rekao je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: