Radio B92 proslavlja 25. rođendan

Radio B92 će svoj 25. rođendan proslaviti brojnim programskim akcijama, ali i izlaskom iz studija i druženjem sa svojim slušaocima.

Izvor: B92

Petak, 09.05.2014.

14:28

Default images

U rođendanskoj nedelji od 12. do 18. maja biće emitovan i radio serijal "Radio koji slušate, gledate, čitate, dodirujete... Radio koji živi", naslovljen po prvom zvaničnom sloganu stanice iz 1989. godine.

Epizode serijala biće emitovane od 11h radnim danima na Radiju B92, podeljene po tematskim celinama: osnivanje radija (ponedeljak), kultura i zabava (utorak), muzika (sreda), informativni program (četvrtak) i Ritam srca (petak).

B92 želi da četvrt veka postojanja obeleži sadržajima koji će još jednom publiku podsetiti na celokupnu aktivnost radija B92.

Kao stanica sa najuticajnijim informativno-političkim programom 15. maja, na dan rođendana, dodelićemo godišnju nagradu za najbolji novinarski radio prilog, "Zoran Mamula", sa ciljem da nastavimo podršku i podsticaj istraživačkom, angažovanom novinarstvu i posebno inspirisemo buduće, mlade novinare da istraju u negovanju najviših standarda svoje profesije.

Kao stanica koja je svoju muzičku politiku gradila na afirmisanju novih muzičkih trendova i negovala strogo autorski pristup u muzičkim emisijama, od kojih su samo neke "Originalni soul rečnik" i "Dole na uglu" najdugovečnije muzičke emisije na radio talasima u Srbiji, pokrenuli smo akciju izbora 100 pesama koje su obeležile 25 godina naše stanice.

Glasanje na stranici www.b92.net/100na25 se završava na dan rođendana, 15. maja, a finalnu listu emitujemo tokom vikenda, 17. i 18. maja.

Konačno, Radio B92 je svoj identitet gradio i kroz podršku i partnerstvo sa najvećim i najzanimljivijim umetničkim i kulturnim inicijativama i projektima u Srbiji, ali i regionu - zato ćemo svoj rođendan proslaviti kao deo Noći muzeja, 17. maja, kada svoje slušaoce očekujemo u Uzun Mirkovoj ulici, sa mnogo gostiju i poklona.

"Radio koji slušate, gledate, čitate, dodirujete... Radio koji živi"

U rođendanskoj nedelji od 12. do 18. maja biće emitovan i radio serijal "Radio koji slušate, gledate, čitate, dodirujete... Radio koji živi", naslovljen po prvom zvaničnom sloganu stanice iz 1989. godine.

Kako su izgledali počeci radija B92, kako je stanica izrastala u najuticajniji društveno-politički medijski projekat tokom devedesetih godina, kako su izgedale zabrane i zatvaranja, na koji način je učestvovala u oblikovanju kulturnog života prestonice, o nastanku ANEM-a, radijskim akcijama poput Mitinga Debelih i Svih Predsednikovih Beba, o koncertima i muzičkim projektima, o neraskidivoj vezi koja je postojala sa slušaocima - govore svi oni koji su stvarali radio B92. U 7 epizoda, u maniru najboljih dokumentarnih radio reportaža i uz obilje arhivskih materijala, poslušajte sve o istoriji radija od njenih najaktivnijih učesnika i svedoka - Verana Matića, Saše Mirkovića, Miška Bilbije, Gordana Paunovića, Srđe Anđelića, Darke Radosavljević, Alise Stojanović, Tomislava Grujića, Uroša Đurića, Antonele Rihe, Danice Vučenić, Tamare Pupovac, Maje M. Marinković, Dubravke Petrović, Hane Gadomski, Roberta Klajna, Bože Podunavca, Srđana Miletića, Aleksandra D. Kostića, Vladimira Jankovića Slončeta, Žikice Simića, Dušana Mašića, Petra Ilića Ćirila, Dušane Nikolić, Duleta Nedeljkovića, Igora Brakusa, Daniela Bukumirovića, Jelice i Branka Greganovića, Bojane Lekić, Milice Kuburović, Danice Ilić, Miloša Milića, Jelene Petrović, Aleksandra Vasovića, Dejane Milović Buhe, Milivoja Ćalije, Jelene Petrović, "ciklotronaca" Dušana Čavića i Dušana Šaponje, Gorice Nešović i Dragana Ilića… kao i članova grupa Darkvud Dab, Plejboj, Gileta iz Električnog Orgazma.

Od omladinske nezavisne radio stanice čiji se program mogao čuti u samo nekoliko beogradskih opština 1989. do druge najslušanije radio stanice u Srbiji danas - put je koji je radio B92 prešao u proteklih 25 godina.

Autorka serijala je Ana Martinoli, dok dizajn zvuka potpisuje Petar Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: