Žena na čelu Odbora za bezbednost

Na prvoj sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove danas prvi put u istoriji srpskog parlamentarizma za predsednicu tog odbora izabrana žena.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.05.2014.

13:59

Default images

Naime, predsednica tog odbora biće poslanica SNS Marija Obradović.

Ona je izabrana većinom glasova na predlog šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića, koji je izrazio uverenje da će Obradovićeva dobro voditi taj odbor i da će pri tome dati maksimum, kao što je činila na prethodnim poslovima.

Obradovićeva je, preuzimajući predsedavanje odboru, izrazila zadovoljstvo što je izabrana kao prva žena u istoriji srpskog parlamentarnizma da predsedava tom odboru, pred kojim su značajni zadaci.

Ona je istakla da je neophodno da svi članovi odbora budu maksimalno posvećeni radu u realizaciji zadataka koje odbor ima, a da će teško vreme i obaveze činiti rad tog tela zanimljivim.

Prema njenim rečima, u odboru je još pet žena, tri članice i dve zamenice članova, koje će, zajedno sa ostalim kolegama, dati pun doprinos u radu odbora i pri parlamentarnoj kontroli ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova.

Na predlog Obradovićeve, većinom glasova za zamenika predsednika tog odbora izabran je Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: