Stefanović Najevropljanin u 2013.

Nebojša Stefanović dobio nagradu za "Najevropljanina u 2013." u oblasti politike, za unapređivanje i promociju evropskih standarda parlamentarne demokratije.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

20:45

Default images

Ministar unutrašnjih poslova i doskorašnji predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je večeras, primajući nagradu, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo, što je dobio to priznanje i rekao da je ponosan što je bio deo tima koji je u prethodnom periodu radio na tome da Srbija učini veliki korak ka EU.

On je izrazio nadu da će Srbija do 2020. godine postati deo evropske porodice.

Dobitnik tog priznanja u oblasti privrede predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić i to za jačanje uloge nacionalnih privrednih subjekata i promociju privrednih potencijala Srbije.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda nagradu je dobio i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (u kategoriji "strani državljanin"), glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u oblasti kulture i umetnosti, Milanka Karić za najevropskiji program i Lovorka Nikolić osnivač kompanije "Farmalogika" u oblasti preduzetništva i menadžmenta.
Foto: Beta
Ambasador Vilhelm je poručio da je Nemačka uvek podržavala evropski put Srbije i da će ubuduće ostati veoma pouzdan partner, takođe, dodajući da će Srbija do 2020. postati članica EU.

Stefanović je, primajući nagradu, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo, što je dobio to priznanje i rekao da je ponosan što je bio deo tima koji je u prethodnom periodu radio na tome da Srbija učini veliki korak ka EU.

"Srbija je odlučila da svojim parlamentarnim, zakonodavnim i kroz rad izvršne vlasti učini taj bitan korak ka EU koji će učiniti da naše društvo bude moderno, dobro organizovano i da građani naše zemlje žive bolje", rekao je Stefanović.

On je na svečanosti u Skupštini Grada Beograda, kojoj je prisustvovala i supruga predsednika Republike Dragica Nikolić, rekao da je Srbija na početku evropskog puta.

"Pred nama su pregovori koji treba da omoguće da se Srbija brzo i efikasno razvija i da reforme koje budemo sprovodili idu u korist boljeg života građana i budućih generacija naše zemlje", naglasio je Stefanović.

On je izrazio nadu da će Srbija do 2020. godine postati deo evropske porodice.

Dobitnik tog priznanja u oblasti privrede je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, i to za jačanje uloge nacionalnih privrednih subjekata i promociju privrednih potencijala Srbije.

Nagradu je dobio i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm (u kategoriji - strani državljanin za rad u našoj zemlji), glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u oblasti kulture i umetnosti, Milanka Karić za najevropskiji program i Lovorka Nikolić, osnivač kompanije "Farmalogist" u oblasti preduzetništva i menadžmenta.
Foto: Beta
Ambasador Vilhelm je poručio da je Nemačka uvek podržavala evropski put Srbije i da će ubuduće ostati veoma pouzdan partner, takođe, dodajući da očekuje da će Srbija do 2020. postati članica EU.

"Smatram da ova nagrada nije dodeljena u prvom redu meni lično, nego Nemcima, a isto tako i odličnim odnosima između Nemačke i Republike Srbije", istakao je Vilhelm.

Manifestaciju "Evropsko veče u Beogradu" i dodelu priznanja "Najevropljanin godine", 14. put zaredom organizovali su Prva evropska kuća iz Beograda, u saradnji sa Evropskim pokretom Čukarica i Gradom Beograda.

To priznanje dodeljuje se od 2000. godine za uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji Srbije u Evropu, a ustanovili su ga Evropski pokret u Srbiji i Evropska kuća Čukarica.

Prošle godine, 10. maja, nagrada "Najevropljanin 2012" uručena je Aleksandru Vučiću, tada prvom potpredsedniku Vlade Srbije.

Među dosadašnjim dobitnicima priznanja su i Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Boris Tadić, ambasador Mauricio Masari, Vuk Jeremić, Nenad Bogdanović, Desimir Tošić, a posthumno je 2003. dodeljena i Zoranu Đinđiću.

Prvi dobitnici plaketa Najevropljanin 2000. godine bili su Zoran Alimpić, tadašnji predsednik Skupštine opština Čukarica, Živan Saramandić, operski prvak i Predrag Koraksić Koraks, poznati karikaturista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: