Objaviti imovinske karte političara

Predsednik opozicione SDS Mladen Bosić zatražio je da se objave podaci o imovini svih političara u Republici Srpskoj (RS), pa i predsednika RS Milorada Dodika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.05.2014.

17:15

Default images

On je kritikovao i Vladu jer je nedavno donela odluku o povećanju zarada ministara i premijerke, što je predsednica Vlade Željka Cvijanović ocenila kao lažno moralisanje i demagogiju.

Bosić očekuje da se objavi imovina Dodika u RS, "a u oktobru, kada opozicija dođe na vlast, i podaci o njegovoj imovini u Srbiji, na Kipru, u Monaku i na ostalim destinacijama".

On je na pres-konferenciji u Banjaluci kazao i da transparentna treba da bude i imovina svih drugih političara, uključujući i onih iz njegove stranke, SDS.

Potvrdio je da su dali nalog načelnicima opština u kojima SDS ima većinu da zaustave proces bilo kakvog povećanja plata, a od onih koji su to uradili, da ponište takva rešenja i plate vrate na stari nivo.

Bosić je "ubeđen da u narednom periodu sledi otvaranje velikih afera", kao i da će pravosuđe profunkcionisati kada se za to stvori politička volja, odnosno kada afere kojih je, kako je naveo, 24, budu preispitane, bez obzira o kome je reč, prenela je agencija Fena.

Premijerka Cvijanović je, kako su preneli banjalučki mediji, prokomentarisala da se radi o Bosićevom lažnom moralisanju jer je kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH sve vreme primao 2.500 evra -dvostruko veću platu od ministara u Vladi RS.

Podsetila je i da je Vlada RS od aprila vratila plate budžetskih korisnika i to za srednju stručnu spremu na nivo iz 2008. godine, a za visoku stručnu spremu na nivo iz 2012. godine, u šta se uklapaju i plate ministara i premijera.

"I tako vraćene plate ministara i premijera RS na raniji nivo značajno su manje od onog što gospodin Bosić prima i što je primao svo vreme ne vodeći računa o tome kako živi narod o kojem je naprasno počeo da brine tek pred izbore", poručila je Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: