"Apsurdno održavanje izbora u UKR"

Održavanje prevremenih predsedničkih izbora u Ukrajini 25. maja bilo bi "apsurdno" u sadašnjem kontekstu nasilja, ocenjuje portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Beta

Subota, 03.05.2014.

15:07

Default images

"Jasno je da je apsurdno pominjati izbore tokom vojne operacije i masovnog ubijanja ljudi", rekao je Peskov i dodao da Rusija još ne zna kako da reaguje na krizu u Ukrajini, gde je juče u Odesi poginulo najmanje 40 osoba.

Peskov je rekao da su juče u Odesi "živi izgoreli nenaoružani ljudi"

.

"Ne možemo da prenesemo izraze saučešća vlastima u Kijevu, jer one kao takve ne postoje", rekao je portparol Kremlja i upozorio da Rusija više nije u mogućnosti da stiša tenzije na istoku Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Rusija je izgubila svoj uticaj na naoružane ljude na jugoistoku Ukrajine, "jer je sada nemoguće da se ti ljudi ubede da ostave oružje i zaustave otpor jer su im životi direktno ugroženi".

Na pitanje novinara kako Kremlj može da odgovori na trenutnu situaciju, Peskov je rekao da ne može da odgovori na to pitanje, pošto je to za Rusiju "nešto potpuno novo".

"Tu nije reč o konfliktu u kome Rusija učestvuje, već je to konflikt u Ukrajini", rekao je Peskov, dodavši da zna da nekoliko hiljada proruskih stanovnika na jugoistoku Ukrajine traži pomoć od Rusije.

Peskov je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin zna za to i da je "duboko ogorčen zbog zločina vlasti u Kijevu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: