UKR: Novi sukobi, poginuli vojnici

U blizini grada Slavjanska na istoku Ukrajine večeras su obnovljene borbe, pri čemu su dva ukrajinska vojnika poginula u borbi protiv proruskih pobunjenika.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2014.

22:52

Default images

"Grupa naoružanih ekstremista napala je ukrajinske vojnike iz 95. padobranska brigade... Nastavljene su intenzivne borbe. Dvojica ukrajinskih vojnika su poginuli", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ukrajine koje je prenela agencija Frans pres.

Ukrajinske snage bezbednosti započele su jutros specijalnu operaciju kod Slavjanska u Donjeckoj oblasti uz angažovanje vazduhoplovstva i oklopne tehnike, u kojoj su poginula tri pobunjenika i dva civila, a dva ukrajinska vojnika su ubijena dok su sedmorica ranjena, javila je ranije danas ruska agencija Itar-Tass.

Podsetimo, danas je i u Odesi došlo do sukoba u kojima je bilo poginulih i ranjenih, a predveče je zapaljena zgrada Doma sindikata i u tom požaru stradalo je najmanje 35 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: