"Odloženo oslobađanje posmatrača"

Oslobađanje posmatrača OEBS-a, koje drže proruski orijentisani pobunjenici na istoku Ukrajine, odloženo je zbog događaja u Slavjansku.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2014.

18:18

Default images

Šef promoskovskih pobunjenika koji drže sedmoricu inspektora Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na istoku Ukrajine, saopštio je danas da je njihovo oslobađanje odloženo zbog napada ukrajinske vojske na grad Slavjansk koji drže pobunjenici.

"Taj napad na Slavjansk će odloziti puštanje pripadnika OEBS", rekao je lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin novinarima u Donjecku.

"Odluka da oni budu pušteni još nije doneta", rekao je on, a preneo AFP.

Proruski aktivisti su 25. aprila na istoku Ukrajine oteli osmoricu posmatrača OEBS i jednog su, u međuvremenu, iz zdravstvenih razloga oslobodili.

Samoproglašeni narodni gradonačelnik Slavjanska, Vjačeslav Ponomarev, ranije je opisao otete posmatrače kao zarobljenike" i rekao da je reč o oficirima iz država članica NATO.

"Pošto smo kod njih pronašli mape koje sadrže informacije o lokaciji naših kontrolnih punktova, stekli smo utisak da su oni oficiri u svojevrsnoj špijunskoj misiji", rekao je Ponomarev za AP.

Pobunjenici drže tim OEBS u zgradi službe bezbednosti u Slavjansku.

Nemački mediji, pozivajući se na vladu u Berlinu, javili su ranije danas da je došlo do kotakta sa članovima tima OEBS-a, koji su zarobljeni na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: