100 Albanaca sa KiM ratuje u Siriji

Više od 100 Albanaca sa Kosova ratuje u Siriji, piše danas list Ekspres, pozivajući se na policijske izvore.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2014.

13:42

Default images

Do danas su data razne brojke broja stanovnika Kosova uključenih u ratu u Siriji, ali sada se veruje da je taj broj premašio 100. Oni su iz raznih krajeva Kosova, ali dominiraju oni iz ruralnih sredina i onih ekonomski manje razvijenih, tvrdi list.

Kako se dodaje, samo iz okoline opštine Srbica u Drenici u ratu u Siriji nalazi 40 Albanaca dajući podršku paramilitarnim islamskim grupacijama. Oni su sistematizovani u dva najveća islamska krila u ratu protiv rezima Bašara Al Asada, u takozvanoj Islamskoj drzavi u Iraku i Šamu (ISISS) i u organizaciji bliskoj sa Al Kaidom koja se zove Džabhatu Al - Nusra.

Ekspres je nedavno izvestio da je u borbama u Faludži poginuo mladić Valon Musliju iz sela Tusila kod Srbice, a sada i njegov brat nastavlja "džihad" u grupi ISISS, koja je sada otvorila front i u pokrajini Al-Anbar u Iraku.

Kosovo je do sada pokušalo da uredi zakonom zabranu učešća u oružanim konfliktima, ali nacrt zakona koji bi mogao da sankcioniše ovu aktivnost je i dalje u proceduri, podseća list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: