Lavrov: Sankcije suprotne razumu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je danas u Havani sankcije koje su neke zapadne zemlje uvele Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Izvor: Beta

Utorak, 29.04.2014.

18:43

Default images

Lavrov je ocenio da se radi o koraku koji je "suprotan zdravom razumu".

"Mi odbacujemo sankcije kakve god da su, a posebno sankcije koje su, suprotno zdravom razumu, zbog dešavanja u Ukrajini uvele SAD i Evropska unija", rekao je Lavrov tokom susreta sa svojim kubanskim kolegom Brunom Rodrigezom, u okviru njegove posete Kubi.

"Mi se zalažemo za najbrže moguće rešenje ove krize putem nacionalnog dijaloga koji bi uzeo u obzir mišljenje svih regiona ove zemlje. To je jedini mogući put", dodao je on.

Lavrov je zahvalio kubanskoj vladi na "čvrstoj podršci ruskom stavu u vezi sa ukrajinskom krizom, izazvanoj državnim udarom koji su podržale zapadne sile".

Šef ruske diplomatije nalazi se u dvodnevnoj poseti Kubi u okviru koje bi danas trebalo da se sastane sa predsednikom Raulom Kastrom.

Posle Havane, Lavrov će sutra boraviti u Limi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: