Otava: Sankcije za Ruse i kompanije

Kanadski premijer Stiven Harper saopštio o uvođenju novih sankcija Rusiji, koje će pogoditi dve kompanije i devet osoba, navedeno je na Harperovom sajtu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.04.2014.

09:47

Default images

Imena osoba I nazivi kompanija kojima će biti uvedene sankcije biće uskoro objavljeni, navodi agencija, pozivajući se na kanadski TV kanal Si-Bi-Si (CBC).

Ruska agencija konstatuje da se odnosi dve zemlje pogoršavaju od marta usled dogadjaja u Ukrajini.

Krajem meseca Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da uvodi sankcije za 13 kanadskih visokorangiranih činovnika, parlamentaraca i javnih radnika, kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju zbog kanadskih sankcija zbog Ukrajine i Krima.

Pre toga je na sajtu kanadskog premijera bio objavljen spisak sa imenima deset osoba, zvaničnika Rusije, kao i bivšeg šefa kabineta ukrajinskog predsednika Viktora Medvedčuka, kojima su uvedene sankcije Kanade.

Vlasti SAD ranije danas su već saopštile da su proširile listu sankcija sa još sedam zvaničnika i 17 kompanija Rusije, a šef britanske diplomatije Viljam Hejg je rekao da će u utorak i EU objaviti proširenu listu sankcija zbog situacije u Ukrajini.

Evropski savet je usvojio odluku da za 15 imena proširi "crnu listu" i te osobe potpadaju pod "drugu etapu" sankcija - zamrzavanje sredstava i zabranu izdavanja viza, čime je broj ljudi na listi sankcija EU povećan na 48, navodi RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: