“Srbija u NATO tragedija za Rusiju“

Direktor ruskog Instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov izjavio je da bi eventualno učlanjenje Srbije u NATO bila velika tragedija za Rusiju.

Izvor: Beta, Politika

Utorak, 29.04.2014.

23:24

Default images

"Prirodno je za slovensku pravoslavnu zemlju da bude u savezu sa Rusijom, Belorusijom i Ukrajinom. Bugari su periodično bili tamo i ovako. Đukanovićev (premijer Crne Gore, Milo) korak svakako ne treba slediti", rekao je u intervjuu za Politiku Rešetnjikov.

Rešetnjikov je pre penzionisanja bio general i načelnik Analitičke uprave Spoljne obaveštajne službe Rusije, a sada obavlja i više državnih funkcija među kojima je i članstvo u javnom savetu Ministarstva odbrane Rusije.

Govoreći o novoj Vladi Srbije, Rešetnjikov je rekao da veruje premijeru Aleksandru Vučiću kada kaže da Srbija mora da ostane prijatelj Rusije ali da misli da će mu biti vrlo teško da to i ostvari jer će na njega biti vršen jak pritisak.

"Daće Bog da izdrži. Srbija ima fer odnos sa Rusijom. Srbija nije Crna Gora. Tu je razlika između srpskog i crnogorskog rukovodstva. Milo Đukanović prosto iskače iz svojih pantalona da bi se dopao. Srpska Vlada, naprotiv, vodi takvu politiku da maksimalno poštuje ruske interese", rekao je on.

Rešetnjikov je optužio crnogorskog premijera da je izdao sećanja na ruski, crnogorski i srpski narod.

"Đukanović je izdao naše uspomene. Uradio je tako da Crna Gora, prijatelj Rusije, sada postane neprijatelj Rusije. On će dobiti za to veliki orden ali će mu na strašnom sudu pripremiti kotao", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: