Prestao da radi AMSS

Operativni centar Auto-moto saveza Srbije prestao je da radi.

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

23:01

Default images

Zaposleni potpunom obustavom rada žele da pokažu nesaglasje sa radom generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića. Operativni centar AMSS prvi put za 34 godine postojanja potpuno prekida rad.

Decenijama poznati broj za informacije i pomoć na putu više ne radi. Po rečima radnika AMSS, pritisak smenjenog rukovodstva postao je neizdrživ kada je u prostorije Saveza i operativnog centra ušlo nepoznato privatno obezbeđenje. "Svi koji su bili u Operativnom centru tu su da napuste ove prostorije. Sa našim kolegama iz Operativnog centra je i mnogo naših kolega iz zgrade direkcije AMSS, koja je inače nedostupna za one koji tamo rade još od 16. aprila, s obzirom da je i tamo bilo pedesetak neidentifikovanih osoba koji su štitili zgradu i pre svega g. Aleksandra Nikačevića", kaže Zorica Bilbajkić, predsednica Skupštine AMSS.

Vladan Jović iz AMSS je rekao da Nikačevića niko ne može smeniti. Između ostalog je rekao da ga ni na B92 nisu smenili.

AMSS već nedeljama praktično radi u uslovima štrajka, uz minimum rada. Sada ni tog minimuma nema. Beogradski operativni centar primao je pozive iz cele zemlje i koordinirao aktivnosti terenskih službi. Prestankom njegovog rada domaći i strani vozači ostaju bez informacija o uslovima saobraćaja, kao i bez mogućnosti za pomoć u slučaju nezgode.

Aleksandar Nikačević je sa mesta generalnog sekretara smenjen na dve vanredne skupštine AMSS. Na zahtev radnika, Nikačević je pre nekoliko dana u Agenciji za privredni registar APR najpre izbrisan kao ovlašćeno lice, da bi istog dana to rešenje i bilo poništeno.

Za ponedeljak je najavljen novi protest zaposlenih iz cele Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: