RRA o kriminalcima u medijima

RRA danas na sednici raspravlja o medijskom promovisanju ličnosti sa bogatim kriminalnim dosijeima, kao što je Aleksandar Kristijan Golubović.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 25.04.2014.

00:05

Default images

Zamenik predsednika RRA Goran Karadžić kaže da će ta agencija na sednici, koja je zakazana za 11 sati, raspraviti to pitanje ne samo po predstavci jednog novinskog udruženja već i po službenoj dužnosti.

"Odluka će biti doneta u skladu sa zakonom", rekao je Karadžić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije podnelo je predstavkuprotiv televizije Pink zbog emitovanja emisije "Ami Dži šou" u kojoj je gostovao Golubović koji je sa 44 godine gotovo polovinu života proveo u zatvorima širom Evrope.

NUNS smatra da je TV Pink prekršila član Zakona o radiodifuziji u kojem se navodi da se Agencija stara da programi koji mogu da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika ne budu dostupni putem radija ili televizije, izuzev kada je vremenom emitovanja ili tehničkim postupkom obezbeđeno da maloletnici, po pravilu, nisu u prilici da ih vide ili slušaju.

Golubović (44) osuđen je u januaru pred Višim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora jer je u januaru 2010. godine učestvovao u kupoprodaji 150 grama heroina.

Ta presuda još nije pravosnažna, odnosno konačnu odluku o tome će doneti Apelacioni sud.

Osim gostovanja na televiziji Pink, Golubović se u poslednjh nekoliko nedelja pojavio i na televiziji Hepi i B92.

Dao je više intervjua za domaće medije, kao i jedan intervju za dnevni list Kurir u kojem je analizirao i politicke dogadaje i kretanja u Srbiji.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima.

Hapšen je više puta, pored ostalog i u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: