Kostreš:Šta Rusija ima protiv mene?

Poslanik LSV Bojan Kostreš kaže da pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulazak u Rusiju i da ne želi da mu Rusija određuje kako će angažovati u parlamentu.

Izvor: Politika, Tanjug

Petak, 25.04.2014.

07:17

Default images

Kostreš je ponovo izabran za člana naše delegacije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje uprkos tome što je svestan da u njenom radu neće moći da učestvuje kad god se njeni skupovi budu održavali u Rusiji, jer mu je kao članu ove delegacije, pre nekoliko meseci zabranjen ulaz u tu zemlju do 2017.

Kostreš kaže za "Politiku" da je mogao da izabere i drugu delegaciju ali da ne želi da mu Rusija odredjuje kako će se on angažovati. On i dalje pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulaz u Rusiju i dodaje: "Ako je to učinjeno zbog navodnog prekršaja, bilo bi korisno da mi kažu koji je to prekršaj. Ako su razlog moji politički stavovi i glasanje u PS CES onda očekujem od države Srbije da me zaštiti i da preduzme mere."

"Rusko ministarstvo je našem Ministarstvu spoljnih poslova na dopis odgovorilo da je činjenica da je meni zabranjen ulaz u Rusiju do 2017. Takav odgovor me je uverio da su moja politicka uverenja razlog . A zašto sam ja opet u toj delegaciji, pa zato što neću da dozvolim da Rusi biraju u kojoj ću ja delegaciji da budem i da dodjem u situaciju da neko drugi odlučuje kako ću se ja, kao gradjanin Srbije, ponašati u parlamentu", kaže Kostreš.

Kostreš će putovati na skup PS CES koji će se održati u Atini ali sledeći je u Moskvi, tamo neće moći. On kaže da će u Moskvu ići njegova zamena i dodaje "Ja ću na skupštini PS CES postaviti to pitanje, da vidim o čemu se tu radi. Ako postoji neko ko je nepodoban i nepoželjan, neka mi generalni sekretar to kaže i ja ću podneti ostavku", rekao je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: