Setićemo se dozvole o slanju vojske

Ako se situacija pogorša na jugoistoku Ukrajine, Rusija će se setiti dozvole o slanju oružanih snaga u Ukrajinu koju je Savet Federacije dao Vladimiru Putinu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

23:55

Default images

"Ključni zadatak sada je deeskalacija konflikta", rekao je ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin za TV kanal "Rusija 1", a preneo Itar-Tass.

Čurkin je rekao da je pozvao generalnog sekratara UN Ban Ki-muna, kome je predložio da javno osudi vojnu operaciju Kijeva na jugoistoku Ukrajine.

"Objasnio sam da je neophodno vratiti se implementaciji (zajedničke) izjave iz Ženeve od 17. aprila", rekao je Čurkin.

Čurkin je rekao da se Rusija ne oseća izolovanom u UN zbog situacije u Ukrajini.

On je istakao da je Savet bezbednosti UN podeljen i da je nemoguće očekivati ozbiljne akcije od tog tela u pogledu rešenja konflikta na jugoistoku Ukrajine, odgovarajući na pitanje o mogućnosti slanja mirovne misije UN u tu državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: