Neredi na izborima u Indiji

Indijske snage bezbednosti upotrebile su danas suzavac i drvene palice kako bi rasterale demonstrante u Kašmiru na antivladinom protestu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

14:09

Default images

Indijske snage bezbednosti upotrebile su danas suzavac i drvene palice kako bi rasterale demonstrante u Kašmiru na antivladinom protestu zbog održavanja parlamentarnih izbora u tom regionu, naseljenom pretežno muslimanskim stanovništvom.

Demonstranti su zasuli kamenicama ne samo snage reda, nego i glasače na dva biračka mesta u gradovima Bidžbehara i Pulvama.

Protest, međutim, nije ugrozio izborni proces u Kašmiru, rekao je neimenovani policijski izvor, a prenosi AP.

Pobunjenici i političari koji zagovaraju separatizam pozvali su ljude da bojkotuju izbore kako bi pokazali da ne priznaju suverenitet Nju Delhija nad tim regionom.

Indijski Kašmir većinski naseljavaju muslimani, a uporište je militantnih separatističkih grupa koje se godinama unazad bore protiv vlasti u Nju Delhiju.

Četvrtak je jedan od dana predviđenih za glasanje u Kašmiru u okviru parlamentarnih izbora koji su počeli 7. aprila.

Maratonski izborni proces odvija se u fazama i traje šest sedmica.

Rezultati izbora, na kojima pravo glasa ima 814 miliona birača, biće poznati 16. maja, a očekuje se da će pobedu odneti opozicioni desničarski hindu nacionalisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: