Ketrin Ešton traži razoružavanje

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton zatražila da se sve "ilegalne jedinice" u Ukrajini razoružaju u skladu sa Ženevskim sporazumom.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

13:14

Default images

"Sve potpisnice Ženevskog sporazuma o Ukrajini od 17. aprila treba da iskoriste svoj uticaj na ilegalne naoružane formacije da obustave nasilne akcije i da ih primoraju da predaju oružje", poručila je Ešton u saopštenju za medije.

Visoka predstavnica je istom prilikom izrazila duboku zabrinutost zbog izveštaja o slučajevima kidnapovanja, mučenja i ubistava u Ukrajini, a posebno je apostrofirala slučajeve odbornika gradske skupštine Gorlovke iz redova partije "Otadžbina" (Batkivščina) Volodimira Ribaka i Pavela Kovelka, iz iste stranke, čijim porodicama je izrazila saučesće.

Tela dvojice lidera ukrajinske stranke “Otadžbina” nađena su nedavno u Slavjansku, nakon što su bili kidnapovani, a ukrajinske vlasti su za ubistva optužile ruske aktiviste koji kontrolišu taj grad.

Ešton je u saopštenju još jednom pozvala na obustavu nasilja i potpunu primenu sporazuma koji su uŽenevi zajednički postigli predstavnici Rusije, SAD, EU i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: