Kijev povratio jedan grad na istoku

Ukrajinske snage preuzele su kontrolu nad zgradom javne uprave u Marijupolju, luci na jugoistoku Ukrajine koju su prethodno zauzeli proruski separatisti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

09:35

Default images

"Zgrada javne uprave je slobodna i može da funkioniše normalno", naveo je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov na svojoj fejsbuk stranici.

Zgradu uprave u Marijupolju, u kojem živi oko 500.000 stanovnika, zauzele su proruske snage 13. aprila.

Ukrajinske vlasti saopštile su i da je jedan vojnik povređen tokom napada separatista u noći između srede i četvrtka na vojnu bazu u Artemivsku, u blizini Slovjanska.

Oko sto napadača "otvorilo je vatru iz automaskog oružja, mitraljeza i koristeći granate", navelo je Ministarstvo odbrane i dodalo da život povređenog vojnika nije u opasnosti. "Napadači su odbijeni i pretrpeli su značajne gubitke", rekao je prelazni predsednik Ukrajine Oleksandr Turčinov.

Ministarstvo unutrašnih poslova navelo je da su napad, čiji je cilj bio da se zapleni oružje, predvodio "jedan ruski vojnik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: