Šarić se nagodio da mu puste brata?

Puštanje na slobodu Duška Šarića više od tri godine pritvora deo je nagodbe njegovog brata Darška Šarića, pišu podgoričke Dnevne novine. Advokat demantuje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

10:16

Default images

Šarić i Jovica Lončar su juče pušteni na slobodu odlukom Apelacijonom suda u Podgorici.

List, međutim, dodaje da o takvoj vrsti nagodbe do sada javno nije govorio nijedan crnogorski, niti srpski zvaničnik.

Podseća se da je javnosti predstavljen tek deo tog nagodbenog angažmana, u kojem je, kako se navodi, po priznanju crnogorskog ministra pravde i vicepremijera Duška Markovića, Crna Gora imala značajnu ulogu.

Reč je o Šarićevom uslovu da iz Latinske Amerike u Beograd bude sproveden preko Podgorice, gde je na aerodromu tražio da vidi majku i sina. To je ispunjeno i zabeleženo kamerom crnogorske policije. A da li je puštanje Duška Šarića i Jovice Lončara da se u daljem postupku brane sa slobode bio Darkov uslov, drži se kao strogo čuvana tajna, piše list.

Ukazuje se i da je to bio "trn u oku" Darku Šariću koji je tokom prvog svedočenja u Specijalnom sudu u Beogradu, pred kojimmu se sudi za međunarodni šverc kokaina, naveo da "njegovog brata drže kao taoca". On je, podseća se, tada najavio i da će pozvati brojne svedoke koji će podržati njegovu odbranu.

Odluka Apelacionog suda o oslobađanju Duška Šarića i Lončara ima zakonsko utemeljenje, odnosno doneta je na osnovu odluke Ustavnog suda od 9. aprila, a na osnovu žalbi advokata odbrane. Ustavni sud je time ukinuo rešenje Višeg suda u Bijelom Polju o produžetku pritvora, jasno se izjasnio da pritvor predugo traje i dao smernice Apelacionom sudu za novo odlučivanje, koje je juče rezultiralo njihovim puštanjem iz pritvora na slobodu.

U toj odluci Ustavni sud je ocenio da se "daljim produžavanjem pritvora krši Evropska konvencija o ljudskim pravima, kao i ustavno načelo srazmernosti trajanja pritvora".

Ovaj sud je i prošle godine dobijao na razmatranje slučaj "predugog trajanja pritvora" Šarića i Lončara, ali je tada odlučio da još postoje razlozi za njihovo pritvaranje.

Po izlasku iz pritvora dvojica Pljevljaka nisu se ni osvrnuli na prisutne novinare, već su, u pratnji dvojice mladića, ušli u parkirani, najnoviji model "audija" i brzo se udaljili.

Advokat: Nema nikakve veze

Puštanje Duška Šarića na slobodu, nema nikakve veze sa predajom njegovog brata Darka srpskim pravosudnim organima, izjavio je danas advokat Borivoje Đukanović.

On je podgoričkim Vijestima rekao da su to spekulacije i grube manipulacije.

"To je gruba manipulacija sa javnošću, kako laičkom, tako i stručnom. To su potpuno neproverene informacije i netačne", rekao je Đukanović Vijestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: