"Na čelu DSS do izborne skupštine"

U DSS nema nikakvih "struja“. Na čelu DSS ostaću do izborne skupštine na kojoj će biti izbrano novo rukovodstavo, kaže Aleksandar Popović.

Izvor: Danas

Četvrtak, 24.04.2014.

23:26

Default images

Zamenik predsednika DSS Aleksandar Popović, izjavio je ovo za list Danas, povodom najava u medijima da će se sa ove dužnosti povući u junu, kao i da se ova stranka podelila oko toga da li na njenom čelu treba da bude predsednik ili kolektivno telo, koje u DSS zovu "trijumvirat“.

Popović kaže da se u ovoj stranci "o svemu otvoreno razgovara“ i da će se postići dogovor i u vezi s datumom održavanja izborne skupštine, kao i o načinu daljeg rada DSS.

U DSS nema nesuglasica, niti borbe za „presto“, samo su na Predsedništvu izneta dva koncepta daljeg rada stranke. Aleksandar Popović i manji deo Predsedništva nisu za to da se bira novi predsednik, nego da stranku vode predsednik Glavnog odbora i uže rukovodstavo. Ta forma kolektivnog upravljanja nije prihvatljiva za članstvo i veći deo Predsedništva. Ako Popović ne želi da se kandiduje, skupština DSS će izabrati novog predsednika - objašnjava za Danas predsednik Izvršnoj odbora DSS Milovan Milošević.

Prema njegovom rečima, već u utorak trebalo da se reši da li će se izborna skupština održati u junu ili na jesen i koji će se koncept devanja usvojiti.

Miloš Aligrudić, potpredsednik DSS, smatra da "nije u redu što su neki interni razgovori u stranci procurili u javnost pre donošenja odluke“.

"Normalno je da se iznose različite ideje i da se o njima raspravlja. Predsedništvo DSS još nije zauzelo stav o budućim modalitetima rada. To će učiniti uskoro, ali treba imati u vidu i da 'što je brzo, to je i kuso'. Ostavka Vojislava Koštunice i izborni rezultati parlamentarnih izbora su nova situacija za nas, koja traži ozbiljno razmišljanje o daljem delovanju. Naš stranački profil je prepoznatljiv po predsedniku stranke, a njeno ustrojstvo po poštovanju demokratskih principa. Ja sam za statut i organizaciju koji se neće upodobljavati nekom licu", kaže za Danas Miloš Aligrudić.

Bez neslaganja o Beogradu

Aleksandar Popović, Milovan Milošević i Miloš Aligrudić negiraju spekulacije da u DSS postoje podele i u vezi sa ulaskom ove stranke u vlast u Beogradu sa SNS. Sva trojica tvrde da je, u skladu sa statutom, većina u Predsedništvu DSS podržala predlog Gradskog odbora da se prihvati poziv naprednjaka za saradnju na nivou grada. Oni kažu da je to učinjeno zbog „dobrobiti građana, motivacije članstva DSS i života stranke“, ali ne isključuju mogućnost povlačenja, ukoliko se "i nova vlast u Beogradu pokaže kao loša“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: