Kacin: Moja karijera nije gotova

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin demantovao je preko svog portparola pisanje Politike da je kraj njegove karijere kao evropskog poslanika.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

15:20

Default images

"Jelko Kacin nikada nije bio član, a samim tim ni kandidat stranke Pozitivna Slovenija za izbore za Evropski parlament, koji se održavaju 25.05.2014", navodi se u saopštenju za medije koje je potpisao Kacinov portparol Andrej Lavtar.

Lavtar u saopštenju navodi da Kacin na izborima nastupa sa sopstvenom listom i da je dosad prikupio više od 35.000 potpisa građana.

"Istina je da su se razgovori na temu zajedničke liste vodili na inicijativu Evropske poslaničke grupe ALDE i Kacina o zajedničkom nastupu svih liberalnih stranaka u Sloveniji na evropskim izborima", piše u saopštenju, u kome se dodaje da je "Pozitivna Slovenija" odbila tu inicijativu.

"Politika" je danas objavila tekst u kome se kaže da na izborima za poslanike u Evropskog parlamenta iz Slovenije Jelko Kacin neće biti prvi na listi vladajuće partije Pozitivna Slovenija, a to znači da najverovatnije završava svoju karijeru evroposlanika.

Pozitivna Slovenija je odlučila da “Kacin nije prihvatljiv“ kao prvi na listi i mesto je ponudila poznatom slovenačkom ekonomisti Joži Mencingeru. Partija Jelka Kacina (LDS) već nekoliko godina je vanparlamentarna i na izborima teško može da računa na mesto evroposlanika, pa je Kacin smatrao da bi mogao da bude nosilac liste Pozitivna Slovenija, koju vodi premijerka Slovenije Alenka Bratušek, navodi se u tekstu "Politike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: