Izrael otkazao mirovne pregovore

Izrael je otkazao planiranu rundu mirovnih pregovora sa Palestincima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

18:41

Default images

Takva odluka doneta je ubrzo pošto je u Gazi postignut dogovor o pomirenju palestinskih rivalskih pokreta Hamasa i Palestinske oslobodilačke organizacije predsednika Mahmuda Abasa.

"Izrael je otkazao večerašnji sastanak", navodi se u saopštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, ali se ne navode razlozi za to, preneo je Rojters.

Današnji dogovor predviđa formiranje vlade nacionalnog jedinstva u roku od pet nedelja i održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora za šest meseci.

Pomirenje Fataha, koji vlada delovima Zapadne obale i Hamasa, koji vlada Gazom, okončaće višegodišne podele među Palestincima.

Sa druge strane, analitičari ocenjuju da bi to moglo da osujeti mirovne pregovore Palestinaca sa Izraelom jer Hamas u načelu odbija pregovore sa Tel Avivom koji pak Hamas smatra terorističkom organizacijom.

Palestinski predsednik Mahmud Abas upozorio je ranije danas na opasnot od propadanja mirovnih pregovora sa Izraelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: