Radikalni islam sve veća pretnja

Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio da Zapad treba da stavi po strani razmirice sa Rusijom i Kinom i da se fokusira na rastuću pretnju radikalnog islama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

11:19

Default images

Bler je istakao da borba protiv "radikalizovanog i politizovanog viđenja islama" treba da bude najvažnija tema za međunarodnu političku zajednicu, prenela je agencija AP.

"Zapad treba da bude spreman da pruži ruku i sarađuje sa Istokom, a posebno sa Rusijom i Kinom, u borbi protiv islamskog ekstremizma", rekao je Bler u Londonu.

Nekadašnji britanski lider je naveo da mnogi na Zapadu "začudo ne pokazuju preteran interes" da se odupru sili koja "ugrožava mogućnost mirnog suživota u eri globalizacije".

Bler, koji je bio britanski premijer od 1997. do 2007. godine, sada je izaslanik za Bliski Istok takozvane mirovne "četvorke", koju čine SAD, Evropska unija, Ujedinjene nacije i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: