Manila: Protest zbog Obame

Filipinska policija "u punoj opremi"sukobila se sa oko 100 levičarskih aktivista koji su protestovali ispred ambasade SAD u Manili zbog posete Baraka Obame.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

10:05

Default images

Demonstranti se protive sporazumu kojim će se povećati američko vojno prisustvo na Filipinima.

Policija je blokirala prilaz aktivistima blizu jako utvrđene američke ambasade, ali su ipak demonstranti uspeli da prođu dalje, prenela je agencija AP.

Zbog toga je policija upotrebila vodene topove da bi rasterala aktiviste, od kojih su neki nosili transparente na kojima je pisalo "Obama, nisi dobrodošao".

Obama će, kako se očekuje, stići idući ponedeljak u Manilu posle posete Japanu, Južnoj Koreji i Maleziji.

Očekuje se da će SAD i Filipini tokom Obamine posete prevazići postojeća razmimoilaženja i da će biti finaliziran novi bezbednosni sporazum. Prema tom sporazumu, očekuje se povećan broj američkih vojnika, aviona i brodova u vojnim kampovima na Filipinima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: