Francuska: Ko hoće u Siriju kazna

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio da će se vlada boriti protiv organizacija džihadista koje regrutuje Francuze da se bore u Siriji.

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2014.

09:51

Default images

On je najavio i da će se kazniti svi potencijalni kandidati za odlazak u tu zemlju.

Najmanje 700 Francuza se uključilo u gradjanski rat u Siriji koji besni već tri godine i u kojem je poginulo najmanje 150.000 ljudi.

Prisustvo Francuza u sirijskom ratu pokrenuto je nedavno posle oslobađanja četiri francuskih novinara koji su bili godinu dana u zatočeništvu u Siriji.

"Francuska će preduzeti sve mere kako bi razuverila, sprečila i kaznila sve one koji pokušaju da odu i ratuju u Siriji gde im nije mesto", rekao je Oland u govoru u Institutu arapskog sveta u Parizu.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je juče da će plan o merama protiv odlaska Francuza u Siriji biti ovih dana primenjen.

"Plan predviđa i uspostavljanje mehanizma za sprečavanje odlaska francuskih boraca u Siriju", rekao je Kaznev i dodao da će posebna pažnja biti posvećena odlasku maloletnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: