Klaus: Za Ukrajinu krive SAD i EU

Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus izjavio je za češku televiziju CT24 da su krizu u Ukrajini izazvale SAD i Zapad.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

09:23

Default images

"Mislim da Rusija nije kriva za izbijanje nemira na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu. Zapadna Evropa i SAD su pogoršali tu situaciju", istakao je Klaus, a prenela je agencija Itar-Tas.

"Od samog početka sam im govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. Nažalost, tačno to se dogodilo", naveo je bivši češki predsednik.

Klaus je dodao kako Ukrajina sada prolazi kroz period u kojem je teško reći da li vlasti žele da se oslone na Zapad ili Rusiju. Kijev, međutim, mora nezavisno da donosi odluke o sopstvenoj budućnosti, istakao je on.

"Ukrajinci moraju samo da odlučuju o svojoj budućnosti, bez uplitanja sa strane. Molim vas, prestanite da se mešate sa Istoka ili Zapada", upozorio je Klaus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: