"Priznanje vladi Kosova na odluci"

Ketrin Ešton pozdravila je usvajanje zakona u parlamentu Kosova kojim se produžava mandat Euleksa i predviđa osnivanje specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2014.

21:00

Default images

"Odajem priznanje vladi i članovima parlamenta na njihovom liderstvu i privrženosti pravdi, demonstrirane kroz ono što i mi smatramo delikatnom i teškom odlukom", navela je u saopštenju visoka predstavnica Evropske unije.

Ketrin Ešton je ocenila da će današnja odluka Skupštine Kosova "osnažiti vladavinu prava i unaprediti verodostojnost njenog međunarodnog ugleda".

"Time što su doneli takvu odluku, kosovski lideri su se opredelili za bolju, evropsku budućnost za Kosovo i njegove gradjane. EU će i dalje ostati jak partner Kosova na njegovom evropskom putu", navela je Ešton.

Skupština Kosova je danas usvojila zakon o nastavku mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda, koji će se baviti optužbama protiv OVK
koje je izneo specijalni izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: