OVK spreman da se suoči s pravdom

Kao bivši pripadnici OVK nećemo ništa da krijemo i ne protivimo se istraživanju zločina, izjavio je za RTK2 ministar bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

11:42

Default images

On je ujedno naglasio da je svaki pripadnik OVK spreman da se suoči sa pravdom.

Čeku smatra da je kosovski pravosudni sistem mogao samostalno da rešava to pitanje, a činjenicu da sedište specijalnog suda koje treba da istraži zločine OVK neće biti u Prištini ocenjuje kao da "pravda čini nepravdu".

"Kosovo ima kapacitete da formira sud na Kosovu, kao sastavni deo svog pravosudnog sistema, i nema potrebe da imamo neko izdvojeno odeljenje", rekao je Čeku i dodao da je to presedan i odraz nepoverenja prema kosovskom pravosudju.

Pisanje medija ko bi prvi mogao da sedne na optuženičku klupu, Čeku ocenjuje kao spekulacije. "Ne mislim da iko zna ko će tu prvi da sedne, svaki od nas je spreman da odgovori na sumnje i optužbe. Ono što je dobro u vezi sa ovim sudom je to što će po završetku njegovog rada biti skinute hipoteke i predrasude u odnosu na OVK", rekao je Čeku u emisiji "Razgovor" na RTK2, dodajući da će se onda "jasno videti ko je bio žrtva, ako agresor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: