Bolja situacija s vodostajem reka

Načelnik uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić kaže da je situacija sa vodostajem reka bolja jer nije bilo jače kiše.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

21:41

Default images

Malo veći talas se, prema njegovim rečima, očekuje na Velikoj Moravi koja je primila vodu iz Južne i Zapadne.

"Tu je talas malo veći i možemo da kažemo da je neki vrh poplavnog talasa, ali nema nekog izlivanja da bi stanovništvo moglo biti ugroženo tako da je situacija za sada dosta dobra i povoljna", rekao je Nikolić Tanjugu.

On je napomenuo da izlivanja ima tamo gde je nebranjeni deo reka, dodavši da ljudi iz javnih preduzeća, iz vodoprivrede vode računa o tome.

"Naravno, po poljima ima vode, ta voda se još nije povukla tamo gde se izlila ali se polako povlači u svoja korita i nadamo se da ova kiša neće znatno ugroziti korita koja su puna", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, timovi Centra za vanredne situacije i rukovodioci su i tokom popodneva bili na terenu na onim delovima gde su meteorolozi najavili veće padavine, a i tokom sutrašnjeg dana i noći biće spremni da u svakom trenutku pomognu ako stanovništvo bude ugroženo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: