Reke opadaju, ali stiže nova kiša

Vodostaj Južne Morave kod Đunisa je u opadanju i sada je niži za oko 30 centimetara, rekao je Dušan Todorović iz kruševačkog Štaba za vanredne situacije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

08:24

Default images

Prema njegovim rečima, naseljeno mesto Đunis više nije ugroženo.

"Na licu mesta je devet pripadnika Vatrogasno-spasilačkog bataljona sa četiri vozila i četvoro radnika Policijske uprave", precizirao je on i dodao da se voda povlači i iz dvorišta domaćinstava koja su bila ugrožena.

Saobraćaj, koji je bio obustavljen u selu Đunis zbog izlivanja Južne Morave, danas od 10 časova redovno se odvija na državnom putu Kruševac - Đunis - Deligrad, saopštila je Policijska uprava u Kruševcu.

Ipak, opuštanja nema, jer kako je rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, trenutna stagnacija vodostaja na ugroženim područjima u Srbiji samo je "kratak predah" zbog novih obilnih padavina koje su najavljene.

On je kazao da ta opasnost preti istim mestima koja su pretrpela poplave prethodnih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: