Štefan File uskoro u Beogradu?

Evropski komesar za proširenje Štefan File želi da uskoro poseti Srbiju, ali datum posete još nije utvrđen, kaže portparol Evropske komisije Peter Stano.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

17:30

Default images

"Komesar redovno posećuje sve zemlje koje spadaju u njegovu nadležnost i želi da uskoro poseti i Srbiju. Čim bude određen datum (posete) i dogovoren plan sastanaka s partnerima, saopštićemo to javnosti", rekao je Stano agenciji Tanjug.

Neki makedonski mediji su prethodno javili da bi File trebalo da doputuje u Beograd i Prištinu 5. i 6. maja.

Iz Brisela je prethodno najavljeno da će visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiti Beograd krajem meseca, odmah nakon što bude formirana nova srpska vlada.

Funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman rekao je za Tanjug da je najverovatniji datum posete 28. april, s obzirom na to da bi do tada novi sastav vlade trebalo da bude potvrđen u Narodnoj skupštini.

Eštonova će u Beogradu razgovarati sa budućim premijerom Aleksandrom Vučićem i ostalim članovima Vlade o procesu evrointegracija, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa, kao i o primeni Briselskog sporazuma iz aprila prošle godine.

Poslednja, 23. runda briselskog dijaloga u kojoj su učestvovali sad već bivši predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači održana je 31. marta i tom prilikom je postignut načelni sporazum o pravosudnom sistemu u severnom delu Kosova.

Kako je Dačić ranije najavio, sastav novog beogradskog tima za dijalog odrediće Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: