Nova vlada imaće 16 ministarstava

Predlozi izmena zakona o vladi i o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu Srbije, izjavio je Zoran Babić.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

15:30

Default images

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je agenciji Beta rekao da će vlada imati 16 ministarstava i biti odraz ekonomskog stanja države i ušteda koje moraju da se naprave.

Babić je kazao da će poslanici sutra početi raspravu o tim predlozima zakona, a da će 27. aprila Srbija dobiti novu vladu.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva:

  1. Ministarstvo finansija

  2. Ministarstvo privrede

  3. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

  4. Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

  5. Ministarstvo rudarstva i energetike

  6. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

  7. Ministarstvo pravde

  8. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

  9. Ministarstvo unutrašnjih poslova

  10. Ministarstvo odbrane

  11. Ministarstvo spoljnih poslova

  12. Ministarstvo prosvete i nauke

  13. Ministarstvo zdravlja

  14. Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

  15. Ministarstvo omladine i sporta

  16. Ministarstvo kulture i informisanja

Ko će biti ministri?

Iako kadrovska rešenja za novu Vladu Srbije još nisu određena, neka imena su poznata iz ranijih najava lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Tako bi ministar finansija trebalo da ostane Lazar Krstić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Rasim Ljajić bi mogao da zadrži mesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, ali se pominje i za ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, koje je inače vodio od 2008. do 2012. u vladi Mirka Cvetkovića.

Nikola Selaković je i dalje u opciji za ministra pravde. Vučić je više puta isticao da je zadovoljan njegovim radom na toj poziciji, a poslednjih nedelja se Selaković pominje i kao kandidat za gradonačelnika Beograda.

Očekuje se da potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović zadrži resor energetike, dok je štampa više puta navodila da bi Nebojša Stefanović, drugi potpredsednik SNS-a, mogao biti ministar policije.

Još nije jasno koliko će SPS imati ministara u novoj vladi, ali je izvesno da će Ivica Dačić imati jednu fotelju, najverovatnije u ministarstvu spoljnih poslova.

Mandatar Aleksandar Vučić je juče izjavio da će u njegovoj vladi biti dosta eksperata i nestranačkih ličnosti, a takođe je najavio da će imena budućih ministara prvo izneti svojoj stranci na sednici GO u petak 25. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: